Gulvpolering

Guide til gulvpolering 

Står du med et slidt og mat gulv, der trænger til at blive opfrisket. Så fortvivl ikke. Der er mange forskellige måder at få det flot igen. Valg af metode afhænger af gulvtype, hvor meget det slides og hvilket look man ønsker gulvet skal have.   
Vi har her lavet en guide til slidte gulve. Vi hjælper dig igennem de overvejelser du skal have for at vælge den rette vedligehold af dit gulv. 

Gulvet skaber stemning i rummet

Gulvet spiller en super vigtig rolle for, hvordan et lokale fornemmes. Derfor er det også vigtigt at overveje nøje, hvilket look og udtryk du ønsker. 
Et rent og skinnende gulv er ikke blot hygiejnisk og pænt at se på. Et flot gulv er et stærkt signal til omverdenen om dit syn på kvalitet.
Hos PR Rengøring har vi stor erfaring i at rengøre, vedligeholde og opskrue gulve, så de fremstår lyse og blanke i overfladen. 
Vi bruger de nyeste og mest effektive maskiner og midler til gulvpolering af såvel beton, marmor, marmorsplit og linoleum. Det gør at vi opnår en blankt og ensartet overflade. 
Der findes forskellige måder at vedligeholde og polere gulve afhængig af, hvilken type gulv det dreje sig om. 

 

PR Rengøring giver gulvet det glatte lag

Hos PR Rengøring kan vi hjælpe med mange forskellige typer gulvbehandling 

  • Daglig rengøring og vedligehold
  • Hovedrengøring med grundig rens og efterfølgende pleje
  • Etablering af polishlag på gulve
  • High Speed polering.
  • Renovering af gulve, så de øverst millimeter slibes af og gulvet poleres så det kommer til at stå helt blankt.

Hos PR Rengøring kan vi både hjælpe med løbende gulvpolering flere gange om ugen og gulvrenovering af gulve der trænger til at blive slebet og poleret op igen. 
Kontakt os derfor i dag på 9726 8346 og hør mere om, hvad vi kan gøre for at dine gulve kan blive som nye.

 

Gulvpolish

Polish lægges oven på et gulv som et beskyttende lag, for at beskytte gulvet med slid. 

 

Etablering af polishlag på gulv

Polislaget etableres på det eksisterende gulv. Polishen lægges ud over gulvet i helt tynde lag. Polish minder i konsistensen meget om en lak man benytter til trægulve. Polishen fordeles omhyggeligt ud på gulvet i tynde lag. Det kræver rutine og erfaring at lægge et flot lag polish, da man nemt risiker at lave striber eller ujævnheder, hvis ikke laget er lige tykt alle steder. Når et lag polish er lagt skal det tørre inden der kan lægges et lag polish ovenpå. Afhængig af, hvor blank gulvet skal fremstå, læges der typisk mellem 3 og 8 lag polish ud på gulvet. 

Der findes i store træk tre typer polish
•    Polish med løbende polering 
•    Vaske polish 
•    Permanent polish 

Polish med løbende polering 

Polish med løbende polering benyttes på gulve, hvor der er et stort slid og ses ofte på linoleum, vinyl, kvartzvinyl og marmorsplit. 
I mange dagligvareforretninger benyttes polish med løbende polering. Her poleres gulvet med high speed poleringsmaskinen mellem 1 og 6 gange i ugen, meget afhængig af, hvor mange mennesker, der gå på gulvet og hvor mange indkøbsvogne der er igennem butikken. 
Hvis et gulv slides meget, kan gulvet poleres løbende med en high speed poleringsmaskine. Den hærder overfladen på gulvet igen og gør overfladen hård. Samtidig fjerner poleringen småridser i overfladen af gulvet. 
Hvis et gulv bliver vedligehold løbende med high speed polering kan det holde sig pænt i mange år før polishen igen skal reetableres. Hvis gulvene passes korrekt, opnås nogle flot gulve og gulvene bliver billige at vedligeholde i længden.  

Vaskepolish 

Vaskepolish benyttes til sarte gulv fx linoleum, der ikke kan tåle kraftige kemikalier. 
Vaskepolish lægges ud på gulvet i tynde lag. Polishen benyttes fremadrettet som plejemiddel ved almindelig gulvvask. Typisk vaske gulvet 3-4 gange i almindelig gulvaskemiddel og de næste 3-4 gange der gøres rent, benyttes vaskeplejemiddelet. Det kræver altså ikke ekstra gulvvask eller vedligehold, men det almindelige gulvaskemiddel byttes ud med vaskeplejemiddel ca. halvdelen af gangene. 

Permanent polish 

Permanent polsh benyttes på gulve, der kræver simpel vedligehold i dagligdagen. Men de kan ikke klare den samme mængde slid og trafik af mennesker som polish med løbende polering. 
Permanent polish er en langvarig beskyttelse af gulvet. Polishen er slidstærkt og kræver ingen vedligehold i dagligdagen, blot vask med almindeligt gulvvaskemiddel. På lang sigt vil der igen komme slid og små ridser i gulvet. Så benyttes en polish fjerner og der kan så igen lægges nogle nye lag polish, så overflade en pæn. 

Er blankt gulv ikke glat?

Nogle flok udtrykker bekymring for at et blankt gulv bliver glat og dermed øger risikoen for at falde. Det er dog heldigvis ikke tilfældet. De polish produkter vi benytter er alle testet grundigt før de kom på markedet. Det gør at et gulv kan se næste vådt nu når det har fået nyt polish så er overfladen ikke glat som hvis gulvet var vådt. 

 

Hvad skal du være opmærksom på når du vil have vedligeholdt dit gulv? 

Der findes i dag rigtig mange typer gulve, og mange gulvtyper kan ligne hinanden. Det er derfor utrolig vigtig at du er helt sikker på, hvilket materiale dit gulv er lavet af, fordi det er forskellige midler og metoder, der skal benyttes afhængig af gulvtypen. 

Hvilken behandling har gulvet tidligere fået. 

Ligesom det er vigtigt at vide præcis, hvilken type gulv der er tale om er det vigtigt at vide, hvad gulvet tidligere har fået af behandlinger. Når man skal til at behandle et gulv, er det altafgørende for resultatet at man får fjernet tidligere lag af lak og polish. Da der findes utrolig mange lak og polisprodukter på markedet, er det væsentligt, at der bliver valgt den optimale fjerne inden et nyt gulvarbejde igangsættes. 
Hvis du er i tvivl om, hvilken gulvtype du har, eller hvilken behandling gulvet har fået, så er vi gerne behjælpelige med at finde ud af det. Vi har mange års erfaringer med gulve og gulvbehandling. 
Hvis der er tale om klinker er det ligeledes væsentligt at se på om klinkerne er åbne eller lukkede i overfladen. Hvis klinkerne er åbne, kan tidligere polishlag eller lignende være trukket ned i overfladen. Det kan medføre at det nødvendigt at der laves en slibning af klinkerne, for at opnår et godt resultat. Men spørg en specialist for at få en vurdering at netop dit gulv. 
 

Referencer